De WoonTipi

Zie jij het al voor je? Met de mannen een weekend erop uit. Hout hakken om daarna het vuur opstoken en er stukken vlees boven te roosteren. Of jij met je zussen of vriendinnen een nachtje weg, lekker wijntje en goede gesprekken onder de sterrenhemel, of giegelend in jullie pyama rondom de kachel..

Maar wat dacht je van romantische samen in een tipi bij het knapperende haardvuur midden in de bossen.. gewoon even samen, ver van de bewoonde wereld. Of heerlijk met je gezin. Wat zullen de kids het stoer vinden. Overdag spelen in het bos en  ‘s avonds marshmallows maken en daarna slapen in een echte indianen tent!

Tipiejj verhuurt deze stijlvolle, duurzame en comfortabele kwaliteitstenten van het merk Protipi. De tipitent heeft geen frame van houten stokken meer zoals een originele teepee, maar heeft een robuuste deelbare stok in het midden van de tent. Ook wel de schoorstok genoemd. Indien je de houtkachel erbij huurt fungeert de unieke uitschuifbare tentstok meteen als kachelpijp. De tipi wordt gemaakt van katoen/polyester mengdoek, met goede ademende en vocht regulerende eigenschappen, waterdicht en extra sterk.

De tenten hebben een doorsnede van  5 meter en een hoogte van 3,5 meter.  Het 100% waterdichte kuipzeil  en de aan te ritsen zijschermen (waardoor een “klompenhok” ontstaat),  garanderen een droog en tochtvrij verblijf.   Bij warm weer kan de zomerrits (deze zit aan de andere kant, recht tegenover de ingang) worden geopend, waardoor er een luchtstroom door de tipi ontstaat. Zo kan het zijn dat het binnen de tipi koeler is dan buiten!

De ingang kan worden afgesloten door middel van de bijgeleverde ramen: ‘glas-’, hor- en privéraam. Het glas of de hor kunnen het beste aan de buitenkant, het privéraam aan de binnenzijde worden bevestigd.

Met een oppervlak van bijna 20 m2 prima geschikt voor een gezin van 6 personen. Ook als je met z’n tweeën er even tussenuit wilt is het een ideale tent.

Kortom een comfortabele, stormvaste ronde tent die, zeker met de houtkachel, geschikt is voor gebruik in alle weersomstandigheden en alle jaargetijden.

Specificaties voor u op een rij..

 • het kuipzeil met opstaande randen is 100 % WATERDICHT 360 grams Bisonyl;
 • het doek is Ten Cate Solair mengdoek (420 g/m2)
 • de HOOGRENDEMENT houtkachel heeft een efficiënt rookgas-naverbrandingssysteem: spaart hout en milieu
 • de doorvoer van de schoorsteen door het doek is VEILIG en WATERDICHT
 • de proTipi beschikt over een integraal luifel, waardoor met de zijschermen een DROGE entree ontstaat, het zogenaamde ‘klompenhok’
 • de inritsbare ‘winteringang’ kan o.a. voorzien worden van een RAAM, waardoor je ook bij regen naar buiten kunt kijken
 • de kachel is DRAAIBAAR, zodat je ‘m vanuit je slaapzak kunt aansteken bij barbaarse temperaturen
 • de proTipi heeft TWEE ingangen: voor opzetgemak en verkoeling
 • er staat maar ÉÉN Schoorstok in de tipi: opzetstok en schoorsteen in één
 • Voor ruim zes personen geschikt
 • Grote tipi met een hoogte van 3,5 m en een woondiameter van 5 m (uitzetdiameter is 6 m)