Onze Tipitenten - Huur een Tipi
“Designed by the American Indians!”

De tipi is een prachtige kegelvormige tent met een hoge opening om de rook van het vuur erdoor te laten ontsnappen, van oorsprong de woning van de native Americans (Indianen). Tipi of eigenlijk Teepee betekent in de Indiaanse lakota taal; woning.

De Indianen gebruikten deze vorm van tent omdat een tipi voor hen makkelijk te verplaatsen was tijdens hun trekkend bestaan. Als ze op jacht waren op de bizons trokken ze met de kuddes mee naar de groene weides van het Amerikaanse platteland. De tipi was bekleed met dierenhuiden en kon snel afgebroken en opgezet worden en het was makkelijk om de tipi te paard te vervoeren. Tipiejj heeft verschillende soorten tenten waarmee jij je ultieme vakantie kunt beleven!

De WoonTipi

Da’s pas landelijk wonen!

Bij Tipiejj verhuren we de echte ‘teepee’ zoals de Indianen ‘m vroeger hadden. Onze tipi’s hebben een doorsnee van maar liefst 5 meter! Het unieke aan onze tipitent is de kachel in het midden. Dat maakt het zomer en winter lekker behaaglijk!

De KeukenTipi

Uitgebreid koken!

Tipiejj verhuurt een speciale keukentipi. Met deze tipi kan je zelfs wanneer de wind om de tent heen waait, rustig koken!

De Tarp

Voor optimaal Tipi gevoel…

In de zomer kan het soms een tijdje regenen terwijl de temperatuur oké is. Maar de zon kan ook genadeloos schijnen. Als wapen tegen deze wellicht onprettige situaties hebben we een grote tarp in de verhuur.